POLITYKA PRYWATNOŚCI

Poniższy dokument wyjaśnia zasady i zakres przetwarzania danych osobowych Klientów, przysługujące im prawa i obowiązki sklepu jako administratora danych. Podkreślamy, iż sklep Paulita SHOP stosuje najnowocześniejsze środki techniczne i rozwiązania organizacyjne zapewniające wysoki poziom ochrony przetwarzanych danych osobowych i zabezpieczenia ich przed dostępem osób nieupoważnionych.

 

  1. Administrator danych osobowych

Kazimiera Horawa prowadząca działalność gospodarczą pod nazwą PaulitaSHOP Kazimiera Horawa, ul. Kilińskiego 18a, 32-593 Żarki, NIP 6281581373, REGON 383428280.

 

  1. Przetwarzanie danych osobowych

Klient, który zamierza korzystać z usług sklepu internetowego PaulitaSHOP zostanie poproszony o podanie danych osobowych. Dane te będą przetwarzane wyłącznie w celach związanych z funkcjonowaniem sklepu i świadczeniem usług w nim oferowanych.

  1. Cel przetwarzania

Dane osobowe Klienta są konieczne do prawidłowego świadczenia usług, w szczególności do:

  • zawarcia umowy sprzedaży,
  • dokonania rozliczeń,
  • dostarczenia zamówionego towaru,
  • korzystania z uprawnień konsumenckich.
  1. Rodzaje danych

Do prawidłowego świadczenia usług potrzebujemy takich danych jak:

  • imię i nazwisko,
  • adres do przesyłki,
  • adres e-mail i numer telefonu,
  • informacje na temat płatności,
  • dane firmy jeżeli zakup dokonany jest przez przedsiębiorcę.

5.Jak długo przetwarzamy dane osobowe Użytkowników:

Przechowujemy dane osobowe przez czas obowiązywania umowy zawartej z Użytkownikiem, a także po jej zakończeniu w celach:

  • rozpatrzenia reklamacji, które mogą być złożone przez Użytkowników;
  • dochodzenia roszczeń lub obrony przez roszczeniami w związku z wykonaniem umowy,
  • wykonania obowiązków wynikających z przepisów prawa, w tym w szczególności podatkowych i rachunkowych,

maksymalnie przez okres 10 lat od dnia zakończenia wykonania umowy.

Przechowujemy dane osobowe Użytkowników w celu marketingu bezpośredniego, w tym w celach analitycznych i statystycznych, do momentu wniesienia przez Użytkownika sprzeciwu wobec takiego przetwarzania.

 

 

 

 

  1. Podstawa prawna

Dane osobowe są przetwarzane zgodnie z przepisami RODO /Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r./ Postawą przetwarzania danych osobowych jest przede wszystkim art. 6 RODO.

 

  1. Bezpieczeństwo danych

Przetwarzając Twoje dane osobowe stosujemy najnowocześniejsze środki organizacyjne i techniczne zgodne z właściwymi przepisami prawa, w tym stosujemy szyfrowanie połączenia za pomocą certyfikatu SSL.

 

Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione
osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.

  1. Cookies

Sklep internetowy PaulitaShop.pl jak większość witryn internetowych, korzysta z tzw. plików cookies (ciasteczek). Pliki te są zapisywane w pamięci Twojego urządzenia (komputera, telefonu, itd.), umożliwiają między innymi korzystanie ze wszystkich funkcji serwisu, nie powodują zmian w ustawieniach Twojego urządzenia. Informacje zarejestrowane w plikach cookies są używane m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb Klienta. Ustawienia dotyczące cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce internetowej. Jeżeli ustawienia te pozostaną bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając z odpowiednich opcji Twojej przeglądarki, w każdej chwili możesz usunąć pliki cookies oraz blokować wykorzystanie plików cookies w przyszłości.

 

  1. Regulacje końcowe

Jeśli uważasz, że sklep PaulitaSHOP.pl przetwarza Twoje dane osobowe w niewłaściwy sposób, możesz się z nami skontaktować. Masz też prawo zgłosić skargę w organie nadzorczym.

W jaki sposób Użytkownicy mogą się z nami skontaktować w celu uzyskania więcej informacji o przetwarzaniu danych?

Użytkownicy mogą się z nami skontaktować:

  • poprzez kontakt mailowy na adres email sklep.paulita@gmail.com
  • telefonicznie pod numerem 516310486
  • pisemnie na adres naszej siedziby wskazany powyżej

 

W przyszłości może zajść konieczność aktualizacji zasad polityki prywatności. Ich najnowsza wersja będzie zawsze dostępna na naszej stronie internetowej. Będziemy informować o każdej zmianie treści polityki prywatności, na przykład o zmianach dotyczących celu, w jakim korzystamy z Twoich danych osobowych lub Twoich praw.

 

 

 

 

Messenger icon
Send message via your Messenger App